Gå direkt till sidans innehåll
Växjö IBK

Det här borde inte ha sänts...

Växjös säsong kan ta slut i kväll.

Men siktet är inställt på något annat: De tänker göra något historiskt i SSL-innebandyn.

– Vi ser det inte som en omöjlighet, säger Niklas Ramirez.


Se semifinal 4:7 hos Expressen med start 18.15

Niklas Ramirez
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: Adam Troy / Storvreta IBK

Ondrej Nemeceks sena segermål i lördags var blytungt för Växjö.

Det betyder att Storvreta nu leder semifinalserien med 3-0. Det betyder också att Växjö behöver bli första laget någonsin att vända ett sådant underläge om de vill nå sitt stora mål: SM-finalen i Friends Arena nästa lördag.

Det här borde inte ha sänts...

– Vi känner inte att vi är körda på något sätt. Det har varit tajta matcher där de gjort ett mål mer, men vi har varit med hela vägen in till slutminuterna. Det hade varit en annan femma om det var 10-0 men det är inte så det är. De har haft lite mer medstuds än oss, säger Niklas Ramirez som inte skräms av historiken.

– Någon gång ska vara den första, eller hur? Varför inte nu? Vi såg i Finland att det stod 0-3 i matcher och de sedan kvitterade. Nu lyckades de inte knipa det till 4-3, men de tog det till game 7. Vi ser det inte som en omöjlighet.

Vad talar för att ni blir det första laget att lyckas?

– Att det varit tajta matcher hela vägen in. Får vi lite mer hål på dem och kan utnyttja de perioder vi är bättre i och får lite mer avstånd så talar det så klart för oss. Det är små marginaler, säger han.

Det här borde inte ha sänts...

Storvretas Rasmus Andersson berättar att deras plan naturligtvis är att stänga matchserien redan i kväll. Uppsalalaget skulle då bli först med att vinna en semifinalserie med 4-0 i matcher.

– Det är en fjärde match som ska vinnas också. Vi ska stämpla in från minut ett så ska vi vinna den här serien, säger han.

Är du förvånad att det står 3-0?

– Egentligen inte. Vi har 3-0 och kommer inte upp i vår nivå. Det är styrketecken. Vi kräver mer av oss själva, framför allt sett över hela matcherna.

Det brukar ju sägas att det är svårast att vinna sista matchen. Stämmer det?

– Jag vet inte. Vi har mycket rutin i laget, spelare som varit med tidigare. Jag tror inte de tankarna går i laget, att vi måste vinna den här första matchen.

Se semifinal 4:7 hos Expressen med start 18.15.



Alla matcher i SSL sänds på Expressen med abonnemanget +Allt. Teckna +Allt här!

Utöver SSL ingår bland annat högstaligor i bandy och basket samt längdskidåkning i toppklass.

Dessutom kan du ta del av all journalistik på Expressen Premium, till exempel Anders Borgströms initierade SSL-bevakning.

I +Allt ingår alla artiklar på Expressen.se, DN.se och över 40 lokala nyhetssajter inom Bonnier. Du använder samma inlogg överallt.

Här hittar du matcherna i SSL den här säsongen!