Gå direkt till sidans innehåll

Det här borde inte ha sänts...

Expressens uppdrag som snabb nyhetsförmedlare och grundlig granskare ska utföras samtidigt som vår journalistik är korrekt framarbetad och kvalitetssäkrad. Men blir något fel, då ska vi ställa saker till rätta.

Klas Granström, chefredaktör och ansvarig utgivare.
Foto: Olle Sporrong

Expressens nyhetsorganisation gör journalistik dygnet runt, året runt, i ett stort antal kanaler och former. Och högt tempo, olika egenintressen, mänskliga faktorer och mer därtill gör att det alltid finns en risk för att det blir felaktigheter i våra publiceringar.

Om det sker ska vi vara den tidning som är mest generös med genmälen och rättelser samt ha största tydlighet i hur vi redovisar klander från Mediernas etiknämnd (tidigare Pressens Opinionsnämnd).

Expressen rättar sig efter "Spelregler för press, TV, radio", som de etiska reglerna för mediebranschen heter och som pressens huvudorganisationer – Publicistklubben, Journalistförbundet, Tidningsutgivarna och Sveriges Tidskrifter samt våra svenska public service-bolag – står bakom.

Varje journalist ska känna till dessa etiska regler, och på Expressen är medarbetarna dessutom underställda en av Expressen formulerad kvalitetspolicy där vårt arbete och dess kvalitet regleras i stor detalj.

Expressens publik består av människor som vi vill ska tolka och tycka kring det vi publicerar. Det kan resultera i att journalistiken ifrågasätts och ibland behöver prövas, och den processen ska för Expressens läsare vara så enkel som möjligt.
Om du anser att du genom vårt nyhetsarbete, våra granskningar eller vårt berättande blivit utsatt för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till [email protected] eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en anmälan för att få en pressetisk prövning.

Det här borde inte ha sänts...

Om du är personligen berörd av en publicering på Expressen.se eller i Expressen, som namngiven eller utpekad, kan du anmäla tidningen.


Publiceringen ska normalt vara max tre månader gammal, och du kan anmäla via ett formulär på Medieombudsmannens hemsida. Där kan du också läsa mer om pressetik och vad som gäller kring anmälningar.