Gå direkt till sidans innehåll
Rögle BK

Det här borde inte ha sänts...

Det blev ingen fortsättning i Linköping för Jesper Pettersson.

Nu är han klar för spel i Rögle.

– Rögle är ett intressant lag och förening som har gjort det väldigt bra senaste åren och har något spännande på gång, säger Pettersson.

Jesper Pettersson.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Linköping ville gärna behålla Jesper Pettersson i truppen den kommande säsongen. Men förhandlingarna drog ut på tiden.

Då klev Rögle in i leken och skrev kontrakt med Pettersson, som Expressen tidigare har kunnat avslöja.

Nu har SM-finalisten presenterat backen.

– Ett granitblock som har en grym karaktär. Han är bra i båda ändar av isen, har bra blick för spelet och sätter laget i första hand. Han är bra på att bidra med mycket energi, både på och utanför isen. Vi ser fram emot att få in honom i vårt lagbygge, säger sportchef Hampus Sjöström.

Jesper Pettersson har tidigare spelat SHL-hockey för Linköping, men även Djurgården. Nu ansluter den snart 30-årige backen till sin tredje SHL-klubb i karriären när det blir spel i Ängelholm.

– Laget har ju varit väldigt nära att vinna två gånger nu och det är just det man spelar hockey för. Rögle har alla möjligheter att vara ett vinnande lag och den resan vill jag vara med på, säger Pettersson, som skrivit på ett kontrakt över de kommande två åren med Rögle.

Han ser även fram emot att spela inför de grönvita fansen.

– Varje gång man har spelat nere i Ängelholm så har det alltid varit grymt tryck. En publik som stöttar laget i både med och motgång. Sen levla de upp till en extra level, som man inte trodde fanns, under slutspelet. Det var magiskt att se på och kommer bli magiskt att få uppleva kommande säsong.